broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Lysvandring
Publisert  01.05.17
Sist endret  10.08.19
 
Lysvandring 2019 blir torsdag 10. oktober fra 19.00-22.30.
Vi vil fra nå og frem til lysvandringen legge inn en liste over de som bidrar med underholdning underveis på denne siden.

Hvor skal vi gå:
Vi starter ikke fra et bestemt sted. Du er velkommen til å gå hele veien, enten oppover eller nedover, men det er selvfølgelig ikke alle som verken kan eller vil det. Da velger du deg den strekningen du vil. Vi har laget en liste over de vanligste stedene å starte eller avslutte vandringen.
I fjor begynte vi med en side om fremkommelighet her. I ettertid har vi høstet noen nye erfaringer, og vil oppdatere denne siden før lysvandringen.


NYTT I ÅR! STOVNER
I år er det også mulig å gå direkte fra Stovner (eller til). Utenfor T-banen møter du Dissimilis, og fakler som fører deg videre ned langs turveien og Rommenbekken til der Tokerudbekken er åpen ved Haugenporten. Bortsett fra Dissimilis har vi ikke fått på plass så mye underholdning i bydel Stovner ennå. Du treffer Høybråten skolekor og Oslo Klatrepark helt nede i bydel Alna. Men alle som driver med noe de har lyst til å vise fram i bydel Stovner er hjeretlig velkomne, hvis det blir for kort varsel i år må dere si fra så dere blir med neste år.
Til nå har vi gått fra Grorud til Kværner eller omvendt. Eller for de flestes vedkommende deler av strekningen. Men nå blir det altså flere muligheter. Du kan starte eller avslutte på Stovner, men det er også mulig å gå f.eks. fra Stovner til Grorud eller omvendt. God tur!

Dissimilis
Dissimilis
På Stovner står Dissimilis i nærheten av begynnelsen av fakkelsporet. De er med for første gang i år. Dissimilis kjenner du kanskje fra TV eller andre opptrendender, men du kan lese mer om dem på Facebook.


NYTT I ÅR! ROMSÅS
Det har i flere år vært satt ut fakler som folk på Romsås kan følge ned til Grorud, men i år skjer det ting på Romsås før selve vandringen. Det blir lyskunst ved Romsås senter, og det skjer også ting i regi av Romsås frivilligsentral.
Romsås frivilligsentral
Romsås frivilligsentral
Romsås frivilligsentral viser filmen Romsåshistorier, viser fram Bigården, og lar deg smake på egen honning. Du kan lese mer om frivilligsentralen på Dissimilis.no.
Den nye turveien
Vi gikk i mange år omveier vekk fra elva, over Alfaset gård og helt ut i Strømsveien. I 2016 gikk vi for første gang den nye turveien forbi Brings terminal. For flere år siden laget kommunen en turvei i skråningen nedenfor Terminalveien. Disse henger ikke sammen, men for de som er slitne når de kommer så langt, har vi tenkt å sette inn minitog mellom disse punktene.
Har du ikke vært med på et par år, kan du lese mer om denne traséen på denne sidenPåmeldte kulturinnslag til nå:
Listen er på ingen måte fullstendig. Vi venter på bekreftelse fra flere, og for noen er det bare bilde eller opplysninger om programmet som mangler. Følg med fram til 10. oktober.
Ammerudklubben
Ammerudklubben
Ammerudklubben trefferdu som før ved Ammerudgymmen. Du kan lese mer om Ammerudklubben på aktivigrorud.com.
Konsert i Grorud kirke
Grorud kirke
Før lysvandringen er det en konsert i Grorud kirke, som også blir en avslutning på bydelens store Rusken-aksjon i forbindelse med at Oslo er miljøhovedstad. De som spiller er Romsås Storband og Smutten musikkstue. Konserten varer fra 17.00-18.30. Les mer om Romsås Storbandstorbandets hjemmeside. Les mer om Smutten på Smuttens Facebookside.
Kafe Steinbra
Kafe Steinbra
Kafe Steinbra kan være et godt sted å varme opp før start eller slappe av etterpå. De har åpent til 23.00 under lysvandringen. Det blir satt opp telt utenfor, så det skal være plass til mange. Les mer om kafeen på kafeens Facebook-side.
Romsås Frivilligsentral
Romsås frivilligsentral
Det har i flere år vært satt ut fakler fra Romsås til Grorud, men i år er det et eget Romsås-arrangement fra kl. 18.00 før lysvandringen starter, men lyseffekter og musikk. Du kan lese mer om Romsås Frivilligsentral på Facebook.
Lif Laga
Lif Laga
Både ved Kafe Steinbra og på Hølaløkka får du eplesaft fra Lif Laga.
Du kan lese mer om Lif Laga på liflaga.no.
Wild X
Wild X kaller seg "Norges eneste flerkulturelle frilufts- og miljøvernorganisasjon" Da ser du for deg noen ungdommer som går med guide på en grundig merket natursti, ikke sant? Du tar feil! Disse folkene må du lese mer om. Se på wildx.no.
Gropus
Gropus
Sangkoret Gropus er et blandet kor som ble stiftet i 1982. De er en glad gjeng på omtrent 30 sangere som har et hyggelig miljø. I repertoarer kan de fleste finne igjen sine egne kjente og kjære sanger, fra viser, slagere, jazz og musikaler til julesanger og klassiske verk. Det hele ledes av korets nye dirigent Kim Wigaard Johansen. Koret jobber for tiden med å finne nye sangere, så har du lyst til å prøve må du ta kontakt, enten du har erfaring fra før eller ikke.
Les mer på gropus.no.
Oslo Misjonskirke Groruddalen
Oslo misjonskirke
Oslo Misjonskirke står ved Sagstukroken med kaffe og vafler. Du kan lese mer om dem på https://omgkirken.no/.
Norsk Antikunstsenter - lyseffekter
Norsk antikunstsenter
Norsk Antikunstsenter sørger for lyseffekter på Romsås, Ammerud, ved Groruddammen, på Hølaløkka, på Terje Noreides plass, og i Alnaparken. Du kan besøke Norsk Antikunsts hjemmeside
Kulturetaten
Stolpejakt
Stolpejakt
Stolpejakten er ikke et innslag i lysvandringen, men vi regner med at du finner stolper nær veien i år også. Du kan lese mer stolpejakt her.
Kalbakkenspeiderne
Speidere, Kalbakken
Kalbakkenspeiderne står på sin faste plass og selger pølser i år også. Kalbakkenspeiderne har hjemmeside på www.kalbakkenspeiderne.no.
Groruddalen Arbeiderkor
Groruddalen Arbeiderkor
Groruddalen Arbeiderkor står på Hølaløkka. De har underholdt på lysvandringene i mange år. Du kan finne mer informasjon om koret på groruddalenarbeiderkor.no.
Neo+
Neo+
På Hølaløkka møter du også koret Neo+, som i følge hjemmesiden deres ikke ligner på andre kor..
Romsåsreiret
Romsåsreiret
Folk fra Romsåsreiret ordner med kaffe etc. på Hølaløkka
Oslo klatrepark
Oslo klatrepark
Ved turveien fra Grorud mot Haugenporten har Oslo klatrepark stand. Selve klatreparken ligger like ved Bånkallbekken. De har som mål å bidra til en sunnere, mer aktiv og spennende hverdag for alle, der man kan utprøve og utvikle sine ferdigheter. Altså ved å klatre. Det blir kanskje anledning til å prøve litt her også.
Du kan lese mer om Oslo klatrepark på osloklatrepark.no.
Høybråten skolekor
Høybråten skolekor
Der turveiene møtes ved Tokerudbekken står i år Høybråten skolekor.
Du kan lese mer om koret på hskor.no.
Trosterudklubben
Trosterudklubben
Trosterudklubben står ved Nedre Kalbakkvei. .
Du kan lese mer om klubben på på Facebook.
Alnaskolen
Alnaskolen
Alnaskolen er en fantastisk organisasjon som vi ikke kan skjønne annet enn at alle bydeler burde kopiere. Du kan lese mer om Alnaskolen i Dagsavisen.
1. Furuset
1. Furuset
Furusetspeidere er med, og sørger for at det blir noe å spise i Alnaparken.
Furuset vel
Furuset vel
Furuset vel deltar også i år med visning av historiske bilder. Du kan lese mer om Furuset vel på velets sider
Groruddalen historielag
Groruddalen historielag
Groruddalen historielag har stand i Alnaparken med salg av bøker og servering av suppe. Du kan lese mer om historielaget på Groruddalen historielags nettside.
Alna ridesenter
Alna ridesenter
Alna ridesenter skal ikke underholde, men de har åpen kafé!. Den største forskjellen mellom vandringene langs Akerselva og langs Alna er vel fraværet av åpne utesteder hos oss. Og det er jo nettopp villmarksfølelsen vi setter sånn pris på. Men når du f.eks. har gått fra Kværner til Alnaparken, så smaker det utrolig godt med en kopp kaffe. Toalett finner du også her. Du kan lese mer om stallen på Ridesenterets sider
Lindeberg fritidsklubb
Lindeberg fritidsklubb kommer. (på bildet sammen med ungdom fra Trosterud). Du kan lese mer om klubben på kommunens nettsider.
Liaklubben
Liaklubben
Liaklubben er med for første gang. Vi har foreløpig ikke noe godt bilde av klubben. Bildet over er av Liabanen, valg pga det som står om Liaklubben i Avisa Groruddalen.
Regnbuen Arbeids- og Aktivitetsforum
Regnbuen
Regnbuen deltar på den kanskje viktigste oppgaven - opprydding når det står igjen tusenvis av utbrente fakler langs stien.
FUBIAK
FUBIAK
FUBIAK er med. (Furuset BIbliotek og AKtivitetshus) Du treffer dem et sted i Alnaparken. Mer informasjon om FUBIAK på fubiak.no. (Tips for eldre mennesker med pessimistisk syn på ungdommen og fremtiden: Sett deg en stund i lesesalen og følg med. Det hjelper.)
Alnaelvas venner
På Smalvollen har Alnaelvas venner har egen stand. Du kan få informasjon om foreningen og elva, og ikke minst: Du kan melde deg inn i foreningen. Det er mange på lysvandringene som finner ut at dette skal de gjøre igjen i dagslys. Oppgi navn og kontaktinfo, så blir du invitert til en tur langs elva utpå våren en gang.
HellerUvel
hellerUvel
HellerUvel kommer til å stå i nærheten av Alna Ridesenter. De er en lokal gruppe på Hellerud som spiller egenkomponerte sanger. HellerUvels facebookside.
Hellerudkoret
Hellerudkoret er med igjen. Koret har så vidt vi kan se ingen hjemmeside, men du kan besøke dem på Facebook..
Tvetenkoret
Tvetenkoret
I fjor var Tvetenkoret på Grorud sammen med Grorud Mandskor, nå har de slått seg sammen med Hellerudkoret på Smalvollen.
-->
Østensjøvannets venner
Østensjøvannets vennerr
Østensjøvannets venner har stand på Bryn, like ved der Østensjøbekken renner ut i Alna. Du kan lese mer om Østensjøvannets venner på deres hjemmeside.
Haugerud frivillighetssentral
Haugerud Frivillighetssentral
Haugerud frivilligsentral står på Smalvollen. For å lese mer om frivilligsentralen, gå til frivilligsentral.no
Oslo Håndverksdestilleri
Oslo Håndverksdestilleri
Du har kanskje gått på tur forbi Den Norske Zinkhvidt-Fabrikk og lurt på hvordan det ser ut inne i de gamle bygningene? På lysvandringen har du sjansen. Det lages ikke lenger sinkhvitt til hvitmaling, men ny industri har flyttet inn. Oslo Håndverksdestilleri. Her produseres drikkevarer (lovlig) basert på planter du kanskje har sett på turen. De inviterer til en omvisning i lokalene.
Les mer om Oslo Håndverksdestilleri på oslohd.no/.
Bryn korforening
Bryn korforening
Bryn korforening er et av Oslos eldste blandakor, og fylte nylig 90-års. Du kan lese litt om koret korforeningens hjemmeside..
Hasle Tut & Blæs
Tut & Blæs
HASLE TUT & BLÆS står i Brynsparken. Her blir det både hyggelig musikk og servering av pølser, kaffe, kaker og saft! Korpset består av en gjeng glade amatører. Har du spilt i korps en gang, og har lyst til å prøve igjen? Da er du velkommen til Hasle Tut & Blæs! Mer info om korpset, finner du på korpsets hjemmeside..
Vålerenga pikekor
Vålerengen pikekor
I urskogen mellom Brynsparken og Svartdalen står Vålerengen pikekor.
1. Vålerenga speidergruppe
Speidere fra Vålerenga
I Svartdalen står speidere fra 1. Vålerenga, og du kan få kjøpt litt å spise og drikke på veien.
Vålerenga baptistkirke
Vålerenga baptistkirke
Vålerenga baptistkirke deltar med informasjon, kaffe og "noe godt til".
Du kan lese mer om baptistkirken på valerenga-baptistkirke.no
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor kommer! Du finner dem i Svartdalsparken. . Du kan lese mer om koret (og høre smakebiter av repertoaret) på deres egen side. Starter du tidlig og nedenfra går du dessverre glipp av dem. Dirigenten deres starter kvelden med et annet kor på Grorud.
Vålerenga kirke
Vålerenga kirke
Vålerenga kirke står i Svartdalsparken. . Les mer på deres egen side.
Ane Bjerkan
Ane Bjerkan
Ane Bjerkan spiller synger og spiller indisk harmonium. Du kan se klipp på YouTube
Xylem
Xylem
Xylem møter du antagelig ikke på turen i det hele tatt. Men etter viktig praktisk bistand fra de ansatte i fjor og i år synes vi må nevne dem. Du kan lese mer om Xylem på deres egen side.Se bilder fra tidligere lysvandringer:
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2005
2004

i 2003 eksisterte ikke denne siden, men du finner noen bilder på sidene til Etterstad vel

lysvandring


Hvis du ønsker å se bilder fra lysvandringen 2017 kan du se på bildene til Roy Tjomsland, eller søstrene Pihl.

Ellers tar vi mot med takk alle bilder fra vandringen, enten for å legge ut her, eller for å lenke til andre steder.