broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Lysvandring
Publisert  01.05.17
Sist endret  01.05.17
 
Lysvandring 2017 blir torsdag 12. oktober fra 19.00-22.30.

Hvor skal vi gå:
Vi starter ikke fra et bestemt sted. Du er velkommen til å gå hele veien, enten oppover eller nedover, men det er selvfølgelig ikke alle som verken kan eller vil det. Da velger du deg den strekningen du vil. Vi har laget en liste over de vanligste stedene å starte eller avslutte vandringen.Den nye veien fra i fjor:
Vi har i alle går gått omveier vekk fra elva, over Alfaset gård og helt ut i Strømsveien. I fjor gikk vi for første gang den nyet turveien forbi Brings terminal. For flere år siden laget kommunen en turvei i skråningen nedenfor Terminalveien. Disse henger ikke sammen, men for de som er slitne når de kommer så langt, har vi tenkt å sette inn minitog mellom disse punktene.
Du kan lese mer om denne traséen på denne siden


Påmeldte kulturinnslag til nå:
Listen er på ingen måte fullstendig. Vi venter på bekreftelse fra flere, og for noen er det bare bilde eller opplysninger om programmet som mangler. Følg med fram til 12. oktober.
Kafe Steinbra
Kafe Steinbra
Kafe Steinbra har ekstra lenge åpent. Går du fra Kværner rekker du det neppe, men de sier de skal ha åpent så lenge vandringen varer Et ukulele-band kan du også få høre. Les mer om kafeen på kafesteinbra.no.
Wild X
Wild X kaller seg "Norges eneste flerkulturelle frilufts- og miljøvernorganisasjon" Da ser du for deg noen ungdommer som går med guide på en grundig merket natursti, ikke sant? Du tar feil! Disse folkene må du lese mer om. Se på wildx.no.
Norsk Antikunstsenter - lyseffekter
Norsk antikunstsenter
Norsk Antikunstsenter står for årets lyseffekter betalt av Groruddalssatsningen. Nøyaktig plassering er ikke bestemt ennå. Du kan besøke Norsk Antikunsts hjemmeside
Stopp Huken - Vern marka!
Stopp Huken!
Aksjonsgruppa Stopp Huken - vern marka! har stand langs veien. Aksjonsgruppa har nå fått egen side. Det gjøres mye bra politisk arbeid i Groruddalen, enten det er for å bevare biblioteker eller sykehus. Men vi pleier ikke å ha politiske markeringer under lysvandringen. Det som gjør Stopp Huken til et unntak, er at dette dreier seg om å beskytte Alnas kilder. Du kan besøke Norsk Antikunsts hjemmeside
Kalbakkenspeiderne
Speidere, Kalbakken
Kalbakkenspeiderne står på sin faste plass og selger pølser i år også. Kalbakkenspeiderne har hjemmeside på www.kalbakkenspeiderne.no.
Gropus
Gropus
Sangkoret Gropus er et blandet kor som ble stiftet i 1982. De er en glad gjeng på omtrent 30 sangere som har et hyggelig miljø. I repertoarer kan de fleste finne igjen sine egne kjente og kjære sanger, fra viser, slagere, jazz og musikaler til julesanger og klassiske verk. Det hele ledes av korets dyktige og motiverende dirigent Maria Berglund. Koret jobber for tiden med å finne nye sangere, så har du lyst til å prøve må du ta kontakt, enten du har erfaring fra før eller ikke.
Les mer på gropus.no.
Folkesportklubben Mila
Folkesportklubben Mila
Folkesportklubben Mila er med i år. De skal ha turmarsj langs Alna under lysvandringen. Du kan lese mer om FSK Mila på www.fskmila.no/.
Odins ravner
Odins Ravner
Odins Ravner er et kor som er med for første gang i år. Du kan lese mer om koret på www.odinsravner.no/.
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus skal ha stand langs løypa. De er jo godt kjent med veien, de har blant annet utgitt naturkart for bl.a. Smalvollen, Alnaparken og Svartdalen.
Alna ridesenter
Alna ridesenter
Alna ridesenter skal ikke underholde, men de har åpen kafé!. Den største forskjellen mellom vandringene langs Akerselva og langs Alna er vel fraværet av åpne utesteder hos oss. Og det er jo nettopp villmarksfølelsen vi setter sånn pris på. Men når du f.eks. har gått fra Kværner til Alnaparken, så smaker det utrolig godt med en kopp kaffe. Toalett finner du også her. Du kan lese mer om stallen på Ridesenterets sider
Charlie's Vocal Combo
Charlie's vocal combo
Faste deltakere under lysvandringen siden 2003. Charlie's Vocal combo er en vokalsekstett fra bydel Alna. Gruppen har ikke egen hjemmeside, men du kan laste ned informasjonsbrosjyren deres her.
Sigrid Marie Refsum
Sigrid Marie Refsum
Sigrid Marie Refsum underholder med egne og andres sanger. Du kan lese mer om Sigrid Marie på Sigrids Facebookside
Alnaelvas venner
Smalvollen er et av to steder der Alnaelvas venner har egen stand. Du kan få informasjon om foreningen og elva. Du kan få kjøpt boka "Alna (Loelva)", og ikke minst: Du kan melde deg inn i foreningen. Det er mange på lysvandringene som finner ut at dette skal de gjøre igjen i dagslys. Oppgi navn og kontaktinfo, så blir du invitert til en tur langs elva utpå våren en gang.
Hellerud historielag
Hellerud historielag
Hellerud historielag vil igjen vise historiske lysbilder nederst på Smalvollen. Du kan lese mer om historielaget på historielagets hjemmeside.
Østensjøvannets venner
Østensjøvannets vennerr
Østensjøvannets venner har stand på Bryn, like ved der Østensjøbekken renner ut i Alna. Du kan lese mer om Østensjøvannets venner på deres hjemmeside.
Vålerenga pikekor
Vålerengen pikekor
I urskogen mellom Brynsparken og Svartdalen står Vålerengen pikekor.
Hasle Tut & Blæs
Tut & Blæs
HASLE TUT & BLÆS står i Brynsparken. Her blir det både hyggelig musikk og servering av pølser, kaffe, kaker og saft! Korpset består av en gjeng glade amatører. Har du spilt i korps en gang, og har lyst til å prøve igjen? Da er du velkommen til Hasle Tut & Blæs! Mer info om korpset, finner du på korpsets hjemmeside..
Rusken
Rusken
Rusken er også med. Og barn som kommer forbi kan få refleksfigurer og notatbøker.
1. Vålerenga speidergruppe
Speidere fra Vålerenga
I Svartdalen står speidere fra 1. Vålerenga, og du kan få kjøpt litt å spise og drikke på veien.
Vålerenga baptistkirke
Vålerenga baptistkirke
Vålerenga baptistkirke deltar med informasjon, kaffe og "noe godt til".
Du kan lese mer om baptistkirken på valerenga-baptistkirke.no
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor kommer! Du finner dem i Svartdalsparken. . Du kan lese mer om koret (og høre smakebiter av repertoaret) på deres egen side. Starter du tidlig og nedenfra går du dessverre glipp av dem. Dirigenten deres starter kvelden med et annet kor på Grorud.
Vålerenga kirke
Vålerenga kirke
Vålerenga kirke står i Svartdalsparken. . Les mer på deres egen side.
OBOS
OBOS
OBOS har som vanlig et arrangement i den ene enden av løypa. Programmet deres er ikke klart ennå.Hvor skal vi gå?
Hvis du ikke vet hvor du har lyst til å starte på turen, så har vi noen forslag på denne siden.


Se bilder fra tidligere lysvandringer:
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2005
2004

i 2003 eksisterte ikke denne siden, men du finner noen bilder på sidene til Etterstad vel

lysvandring


Hvis du ønsker å se på fjorårets lysvandring kan du se på bildene til Roy Tjomsland, eller søstrene Pihl.

Ellers tar vi mot med takk alle bilder fra vandringen, enten for å legge ut her, eller for å lenke til andre steder.
Se bilder fra tidligere lysvandringer:
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2005
2004

i 2003 eksisterte ikke denne siden, men du finner noen bilder på sidene til Etterstad vel