broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Lysvandring
Publisert  01.05.17
Sist endret  20.08.17
 
Lysvandring 2018 blir torsdag 11. oktober fra 19.00-22.30.
Under finner du en oversikt over årets deltagere. Den er på ingen måte ferdig ennå. Helt ferdig er den vel ikke før selve lysvandringen, men vi venter ennå på svar fra mange som var med i fjor.

Hvor skal vi gå:
Vi starter ikke fra et bestemt sted. Du er velkommen til å gå hele veien, enten oppover eller nedover, men det er selvfølgelig ikke alle som verken kan eller vil det. Da velger du deg den strekningen du vil. Vi har laget en liste over de vanligste stedene å starte eller avslutte vandringen.
I år har vi begynt på en (foreløpig litt ufullstendig) side om fremkommelighet for de som vil prøve turen i rullestol (eller med barnevogn). Les om fremkommelighet her


Den nye turveien
Vi gikk i mange år omveier vekk fra elva, over Alfaset gård og helt ut i Strømsveien. I 2016 gikk vi for første gang den nye turveien forbi Brings terminal. For flere år siden laget kommunen en turvei i skråningen nedenfor Terminalveien. Disse henger ikke sammen, men for de som er slitne når de kommer så langt, har vi tenkt å sette inn minitog mellom disse punktene.
Har du ikke vært med på et par år, kan du lese mer om denne traséen på denne sidenPåmeldte kulturinnslag til nå:
Listen er på ingen måte fullstendig. Vi venter på bekreftelse fra flere, og for noen er det bare bilde eller opplysninger om programmet som mangler. Følg med fram til 11. oktober.
Kafe Steinbra
Kafe Steinbra
Kafe Steinbra kan være et godt sted å varme opp før start eller slappe av etterpå. Les mer om kafeen på kafesteinbra.no.
Johan Comstedt
Johan Comstedt
Hvis du går på Kafe Steinbra, kan du høre en solokonsert av Johan Comstedt.
Tvetenkoret
Tvetenkoret
Tvetenkoret står sammen med Grorud Mandskor i "Katedralen" ved Groruddammen.
Grorud Mandskor
Grorud Mandskor
Grorud Mandskor vil synge for oss på begynnelsen av vandringen. Dirigenten deres skal dirigere Gamle Oslo Kro- og Kirkekor senere på kvelden, så dette er for de som starter fra Grorud. Du kan lese mer om koret (og høre lydopptak) på deres hjemmeside
Odins ravner
Odins Ravner
Odins Ravner er et kor som var med for første gang i fjor. Du kan lese mer om koret på www.odinsravner.no/.
Wild X
Wild X kaller seg "Norges eneste flerkulturelle frilufts- og miljøvernorganisasjon" Da ser du for deg noen ungdommer som går med guide på en grundig merket natursti, ikke sant? Du tar feil! Disse folkene må du lese mer om. Se på wildx.no.
Groruddalen Arbeiderkor
Groruddalen Arbeiderkor
Groruddalen Arbeiderkor står på Hølaløkka. De har underholdt på lysvandringene i mange år. Du kan finne mer informasjon om koret på groruddalenarbeiderkor.no.
Norsk Antikunstsenter - lyseffekter
Norsk antikunstsenter
Norsk Antikunstsenter har de siste årene stått for Groruddalssatsningens lyseffekter. De har planer om å stille i år også, men vi må få avklart eventuell finansiering. Du kan besøke Norsk Antikunsts hjemmeside
Stopp Huken - Vern marka!
Stopp Huken!
Aksjonsgruppa Stopp Huken - vern marka! har stand langs veien. Selv om Huken nå på lang vei er stoppet Det gjøres mye bra politisk arbeid i Groruddalen, enten det er for å bevare biblioteker eller sykehus. Men vi pleier ikke å ha politiske markeringer under lysvandringen.
Stolpejakt
Stolpejakt
Stolpejakten er ikke et innslag i lysvandringen, men vi regner med at du finner stolper nær veien i år også. Du kan lese mer stolpejakt her.
Gropus
Gropus
Sangkoret Gropus er et blandet kor som ble stiftet i 1982. De er en glad gjeng på omtrent 30 sangere som har et hyggelig miljø. I repertoarer kan de fleste finne igjen sine egne kjente og kjære sanger, fra viser, slagere, jazz og musikaler til julesanger og klassiske verk. Det hele ledes av korets nye dirigent Kim Wigaard Johansen. Koret jobber for tiden med å finne nye sangere, så har du lyst til å prøve må du ta kontakt, enten du har erfaring fra før eller ikke.
Les mer på gropus.no.
Folkesportklubben Mila
Folkesportklubben Mila
Folkesportklubben Mila er med i år. De skal ha turmarsj langs Alna under lysvandringen. Du kan lese mer om FSK Mila på www.fskmila.no/.
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus skal ha stand langs løypa. De er jo godt kjent med veien, de har blant annet utgitt naturkart for bl.a. Smalvollen, Alnaparken og Svartdalen.
Alna ridesenter
Alna ridesenter
Alna ridesenter skal ikke underholde, men de har åpen kafé!. Den største forskjellen mellom vandringene langs Akerselva og langs Alna er vel fraværet av åpne utesteder hos oss. Og det er jo nettopp villmarksfølelsen vi setter sånn pris på. Men når du f.eks. har gått fra Kværner til Alnaparken, så smaker det utrolig godt med en kopp kaffe. Toalett finner du også her. Du kan lese mer om stallen på Ridesenterets sider
Charlie's Vocal Combo
Charlie's vocal combo
Faste deltakere under lysvandringen siden 2003. Charlie's Vocal combo er en vokalsekstett fra bydel Alna. Gruppen har ikke egen hjemmeside, men du kan laste ned informasjonsbrosjyren deres her.
Storysquad
Storysquad
To medlemmer av StorySquad skal et eller annet sted langs veien fremføre en fortellerforestilling basert på eventyr om Askeladden.
Du kan lese mer om dem på Facebook og Instagram.
Sigrid Marie Refsum
Sigrid Marie Refsum
Sigrid Marie Refsum underholder med egne og andres sanger. Du kan lese mer om Sigrid Marie på Sigrids Facebookside
Ane Bjerkan
Ane Bjerkan
Ane Bjerkan spiller synger og spiller indisk harmonium. Du kan se klipp på YouTube
Alnaelvas venner
På Smalvollen har Alnaelvas venner har egen stand. Du kan få informasjon om foreningen og elva, og ikke minst: Du kan melde deg inn i foreningen. Det er mange på lysvandringene som finner ut at dette skal de gjøre igjen i dagslys. Oppgi navn og kontaktinfo, så blir du invitert til en tur langs elva utpå våren en gang.
Hellerud historielag
Hellerud historielag
Hellerud historielag vil igjen vise historiske lysbilder nederst på Smalvollen. Du kan lese mer om historielaget på historielagets hjemmeside.
HellerUvel
hellerUvel
HellerUvel kommer til å stå et sted langs elva. De er en lokal gruppe på Hellerud som spiller egenkomponerte sanger, og vi er veldig spent på å høre dem under lysvandringen for første gang. HellerUvels facebookside.
Oslo Håndverksdestilleri
Oslo Håndverksdestilleri
Du har kanskje gått på tur forbi Den Norske Zinkhvidt-Fabrikk og lurt på hvordan det ser ut inne i de gamle bygningene? På lysvandringen har du sjansen. Det lages ikke lenger sinkhvitt til hvitmaling, men ny industri har flyttet inn. Oslo Håndverksdestilleri. Her produseres drikkevarer (lovlig) basert på planter du kanskje har sett på turen. De inviterer til en omvisning i lokalene.
Les mer om Oslo Håndverksdestilleri på oslohd.no/.
Hasle Tut & Blæs
Tut & Blæs
HASLE TUT & BLÆS står i Brynsparken. Her blir det både hyggelig musikk og servering av pølser, kaffe, kaker og saft! Korpset består av en gjeng glade amatører. Har du spilt i korps en gang, og har lyst til å prøve igjen? Da er du velkommen til Hasle Tut & Blæs! Mer info om korpset, finner du på korpsets hjemmeside..
Vålerenga pikekor
Vålerengen pikekor
I urskogen mellom Brynsparken og Svartdalen står Vålerengen pikekor.
Rusken
Rusken
Rusken er også med. Og barn som kommer forbi kan få refleksfigurer og notatbøker.
Vålerenga baptistkirke
Vålerenga baptistkirke
Vålerenga baptistkirke deltar med informasjon, kaffe og "noe godt til".
Du kan lese mer om baptistkirken på valerenga-baptistkirke.no
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor kommer! Du finner dem i Svartdalsparken. . Du kan lese mer om koret (og høre smakebiter av repertoaret) på deres egen side. Starter du tidlig og nedenfra går du dessverre glipp av dem. Dirigenten deres starter kvelden med et annet kor på Grorud.
Vålerenga kirke
Vålerenga kirke
Vålerenga kirke står i Svartdalsparken. . Les mer på deres egen side.
OBOS
OBOS
OBOS har som vanlig et arrangement i den ene enden av løypa. Det er som tidligere gratis pølser, brus og kaffe til kl.2200, musikk og ildshow.


Hvor skal vi gå?
Hvis du ikke vet hvor du har lyst til å starte på turen, så har vi noen forslag på denne siden.


Se bilder fra tidligere lysvandringer:
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2005
2004

i 2003 eksisterte ikke denne siden, men du finner noen bilder på sidene til Etterstad vel

lysvandring


Hvis du ønsker å se bilder fra lysvandringen 2017 kan du se på bildene til Roy Tjomsland, eller søstrene Pihl.

Ellers tar vi mot med takk alle bilder fra vandringen, enten for å legge ut her, eller for å lenke til andre steder.