broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Enda en turvei (i 2008?)
Publisert  16.08.07
Sist endret  16.08.07
 
Vi har nylig fortalt om to flotte nye turveier langs eller tilknyttet Alna. Men det er ikke slutt med det. Friluftsetaten jobber nemlig med planer for stadig nye utbedringer av turveinettet. Den første nyhetsaken på denne siden var turveien fra Grorud stasjon langs Tokerudbekken til Haugenstua. Her ender imidlertid denne veien litt trist på en parkeringsplass, og Tokerudbekken går i rør under jernbanen.

Turvei på Haugenstua


På andre siden av jernbanen skjer det mye spennende. Her møtes Tokerudbekken og Julsbergbekken. Den siste er det mange som aldri har sett, men det er en stor bekk som kommer i en foss ut av røret sitt.

Turvei på Haugenstua


Der bekkene møtes er det en liten sjø på andre siden av jernbanesporene (Tokerudbekkens utløp på første bilde)

Turvei på Haugenstua


Turvei på Haugenstua


Du kommer deg videre i dag også, og det er en tur som tross alt anbefales. Du må bort forbi Haugenstua stasjon, så kommer du inn på turvei videre opp gjennom dalen der. Men det er en omvei, og du går glipp av landskapet på andre siden av jernbanen (hvis du ikke går enda en omvei - bruk i såfall støvler, det er ikke tilrettelagt for gående).

Men nå jobbes det altså med planer om å åpne ny turvei under jernbanen. D.v.s. at det kan bli en sammenhengende turvei hele veien gjennom Groruddalen.

Les mer på Friluftsetatens sider