broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Pilestredet Park
Publisert  27.07.06
Sist endret  27.07.06
 
Pilestredet Park? Hva i all verden har denne nyheten her å gjøre? Bisletbekken renner helt sikkert ikke ut i Alna noe sted!

Det dette egentlig handler om er overvann. Altså nedbør som faller på bebygget området, og renner over hustak, asfalt o.s.v. i stedet for å bli tatt opp av bakken.

Den tradisjonelle måten å behandle overvann på er rister, sluk, rør og dype kummer. Noe overvann havner i kloakkledninger, noe blir ført i rør til bekker eller elver. Dessverre ofte forurenset etter å ha delt grøft med kloakkledningene på veien. Men det går an å tenke annerledes, og det har man gjort i Pilestredet Park. Det er utbyggingsplaner mange steder langs Alna, og det er derfor viktig å spørre: Hvor blir det av vannet?

Pilestredet Park er et eksempel på hvordan problemer med overvann kan løses.

Det første vi la merket til var vann som rant fra denne fontenen i en kanal langs fortauet. Vannet går til høyre nede på hjørnet...

men før vil følger det, tar vi en tur opp til venstre, og ser hvordan tørrlagte kanaler venter på regnvann.


Når vi går tilbake og følger vannet ned bakken, ser det slik ut .


På samme sted kommer det vann dryppende ned trappen. (du ser bassenget fra forrige bilde i venstre kant)


Det er ikke mer vann enn det som kommer fra denne lille drikkevannsfontenen. Men som vi ser på bildet, så blir dette forsterket av en strøm av vann fra lenger opp i gaten når det regner.


Og hvor blir det av alt vannet? Jo, mye av det renner til slutt under en "brygge" ...

.. og ut i dette bassenget.