broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Lysvandring 2008
Publisert  22.05.08
Sist endret  20.07.08
 


NB! Dette er om lysvandringen i 2008! For årets lysvandring, bruk menyen til venstreHvis du har tenkt å være med på lysvandringen til høsten, så bokmerk denne siden med en gang. Og skriv opp datoen: 11. september.Hva skjer

Langs hele ruta står det folk og har noe å tilby, enten det er vafler, informasjon eller underholdning. Lysvandringen er på mange måter Groruddalen som feirer seg selv og viser sine fortrinn. Både den fantastiske naturen, og det rike organisasjons- og kulturlivet.

Vi kan ikke presentere alle på denne siden, så vi har delt opp i områder.

Det er forøvrig viktig å være klar over følgende: Tiden for vandringen er satt opp som 19.00 til 22.30. Dette er av hensyn til de som ønsker å få med seg hele elva, da trenger du så lang tid. De fleste steder begynner underholdningen kl. 19.00, og ikke alle orker å stå ved stien i tre og en halv time. Noen av de yngre deltakerene har leggetid 22.30! Derfor må du regne med at det blir stillere langs veien jo senere det blir.

Bydel Stovner

Bydel Grorud

Bydel Alna
Bydel Gamle Oslo


Årets plakat kan lastes ned i pdf-format her

Hvor skal vi gå?

Et vanlig spørsmål er "Hvor begynner turen?". Vi har tidligere hatt offisiell start med faner og musikkorps. Men selv om det er hyggelig å gå flere sammen, så er det mindre hyggelig hvis alle skal gå samtidig på samme sted. Du kan derfor starte hvor duvil, og gå oppover eller nedover langs elven. Og du kan gå så langt du vil. Alle går sin del av elva.

Det er selvfølgelig hyggelig at noen vil ha med seg alt, men for mange blir den turen for lang. Den nye 66 bussen går lange strekninger paralellt med turveien, og gir muligheter til å komponere en egen tur satt sammen av ulike strekninger.

Til neste år blir det en del nye turveier og nye muligheter, men det får vente til 2009. I år blir det muligheter for nye ruter frem til selve lysvandringen for folk på Nordtvet og på Romsås, da veien fra Svarttjern på Romssås ned til Grorud blir lyssatt. Det samme blir den nye turveien fra Nordtvetbekken til Hølaløkka.

Den laaange turen
Maridalsvannet-Alunsjøen
For de som virkelig er glade i å gå har vi en spesialtur i år. Da møter du opp der Akerselva løper ut fra Maridalsvannet kl. 16.00. Så går vi ned langs Akerselva til Grønland. Fra Grønland følger vi turvei D10 videre til Kværner. (Selv om en bit langs Grønlandsleiret ikke er opparbeidet, så er turveien B10 (Akerselva) og D10 (Alna) tenkt som én sammenhengende turvei.) Turveien går langs Hovinbekken (ennå ikke åpnet) i Skulpturparken, og over Vålerenga til Kværner.